Gravidyoga

 

Det settes ikke opp kurs høsten 2020

Kurset passer enten du er nybegynner eller har gjort yoga før, og du kan delta fra uke 12 og helt frem til termin; du gjør øvelser tilpasset graviditeten og forbereder kropp og sinn til fødselen. Har du plager (feks bekkenløsning, bekkenlåsning osv) får du veiledning om hvordan du kan tilpasse øvelsene. Hvis termin er før kurset slutter, avtaler vi pris/antall ganger du skal delta. 

Trygge og gode øvelser som er bra for deg og barnet både under graviditeten og fødselen. Utvalgte fysiske øvelser, bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenning balanserer kroppens fysiologiske prosesser og bedrer betingelsene for dere begge to.

Kurssted: Lillesalen i Menighetshuset, Glads vei 47. Her er det høyt under taket og godt ventilasjonssystem. Gratis parkeringsplass rett utenfor, samt fri gateparkering. 6 min å gå fra Glads vei trikkeholdeplass. 14 min å gå til 25-bussen i Brannvaktveien. 9 min å gå til 23/24-bussen på Ringveien/Nydalen stasjon

De fysiske øvelsene styrker, tøyer og avlaster kroppen og er bra for fordøyelse, sirkulasjon og balanse.
Øvelsene for bekkenbunnen styrker musklene, samtidig som de gjør dem smidigere, noe som kan lette fødselen. Det blir også lettere å trene opp igjen muskulaturen etter fødselen.
Pusten har en direkte virkning på den mentale tilstanden. Pusteøvelsene gir ro, klarhet og konsentrasjon.
 Avspenning er en viktig del av gravidyoga. Når du slapper av, slutter kroppen å produsere unødvendige stresshormoner som ellers overføres til barnet via morkaken. Vi gjennomgår også enkle teknikker som du kan bruke for å få et mer avslappet forhold til smerte, slippe kontrollen og dermed gi deg hen til fødselen. Siste kursgang har fokus på fødselen, fødselsforløpet, pust og teknikker som kan brukes gjennom de ulike fasene. 
Hva skjer i en gravidyoga-klasse: Det er en matte til hver deltaker, og når du kommer, kan du finne en god ligge- eller sittestilling. Du kan forsyne deg med puter og tepper som du trenger. Vi begynner med en kort avspenning for å «lande» litt, og deretter følger et program av fysiske øvelser og pusteøvelser. Vi gjennomgår flere forskjellige øvelser og teknikker som viser deg noen av mulighetene i yoga, men vi repeterer også en del øvelser hver gang, slik at du kan få nok erfaring til å gjøre litt hjemme hvis du skulle ønske det.

utsikt

Mulighet for å nyte utsikten før eller etter kurset!

sri-yantra_1LOGO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s