Terapeutisk yoga

HØST 2021

Torsdag kl. 17.00 – 18.30, 9. sept – 9. des. 13 ganger, kr. 3250,- (ikke kurs uke 40) Lærer: Kari Evelin Arellano Lorentzen. Påmelding: kari.lorentzen@gmail.com

Kurssted: Glads vei 20, det store yogarommet i toppetasjen. God plass og avstand mellom deltakerne. Trikken stopper rett utenfor. Parkeringsplasser både foran og bak huset.

Terapeutisk yoga er en mild og skånsom yogaform tilpasset de som kan synes at arbeid med kropp, bevegelse, pust og meditasjon kan være krevende. Kurset er også ment for de som strever med å mestre livsbelastninger, langvarig stress eller moderate psykiske vansker.
Man vil lære enkle yogaøvelser bestående av avspenning, spenningsfrigjørende kroppsøvelser, bevisst pustetrening og enkel meditasjon. Man vil praktisere en yoga som kombinerer yogaens grunnprinsipper med psykologfaglig tenkning. Praksisen inspireres noe av danse- og bevegelses terapi. Viktige fokus er egenomsorg, kroppsbevissthet og selvregulering. Øvelsene kan med fordel utforskes hjemme.
Terapeutisk yoga gjennomføres i mindre gruppe, med mulighet for individuell tilrettelegging og dialog. Det benyttes tekstlesing og musikk. Praksisen tilpasses gruppens behov og ønsker. Kurset er ikke ment som en erstatning til annen oppfølging, men som et supplement.

Kari Evelin Arellano Lorentzen er utdannet psykologspesialist, yogalærer og IAYT- sertifisert yogaterapeut. Hun har fordypning i kroppsorientert psykoterapi og etterutdanning i danse- og bevegelsesterapi. I sin kliniske praksis har Kari kombinert samtale med kroppslige og kreative erkjennelses- og uttrykksformer. Kari Evelin er opptatt av det skånsomme, sanselige, utforskende og sensitive. Hun har ledet terapeutiske yogagrupper v/ Kjelsås yoga og jobbet innen psykisk helsevern i mange år. Nå er Kari Evelin fast ansatt som spesialrådgiver og fagutvikler i Divisjon psykisk helsevern ved Akershus Universitetssykehus. Som privatpraktiserende tilbyr hun yogakurs, foredrag og utdanning av helsepersonell/ yogalærere i temaet yoga og psykisk helsearbeid.
karilorentzen.no

sri-yantra_1logo1.jpg

3 kommentarer på “Terapeutisk yoga

  1. Tilbaketråkk: Nye kurs: | Velkommen til KjelsåsYOGA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s